fbpx

Despre noi

PESTE 10 ANI DE EXPRIENTA

Centrul Cultural German și Britanic a fost înființat în anul 2011, luând naștere dintr-un proiect de responsabilitate socială de a oferi comunității locale acces gratuit la o bibliotecă cu cărți în limba germană și în limba engleză. Membrii fondatori ai Centrului Cultural German și Britanic sunt personalități din mediul universitar german și român, autori de cărți de predare a limbii germane și engleze dar și persoane din structurile de conducere ale unor corporații internaționale care și-au oferit suportul în dezvoltarea acestui proiect.

Cursurile noastre de limba germană și limba engleză se adresează în principal adulților dar și elevilor și studenților. Datorită solicitărilor de pe piața locală, am devenit principalul furnizor de cursuri de limbaj medical de pe piața Olteniei, instruind până în prezent un număr de aproximativ 600 de cadre medicale (asistenți medicali generaliști, medici, fizioterapeuți, farmaciști și dentiști) și peste 3.000 de profesionști din alte domenii.

Învățarea limbii germane și a limbii engleze reprezintă o provocare pentru multe persoane, de aceea venim cu o serie de recomandări bazate pe expertiza noastră la începerea fiecărui modul de începători. Disciplina, organizarea și motivația reprezintă elementele esențiale în reușita învățării pe termen lung. Astfel prin prezența la curs, rezolvarea temelor acasă și repetarea conținutului învățat succesul pentru învățarea limbii germane sau a limbii engleze este 100% asigurat!

ACREDITĂRI, AUTORIZĂRI ȘI PARTENERIATE:

👉Centru acreditat ECL (European Consortium of Languages), centru de testare și examinare conform Cadrului de Referință European pentru Limbi Străine
👉 Școală acreditată de Consiliul National de Formare Profesională pentru Adulți, centru de testare pentru obținerea Certificatelor de Comunicare în Limba Engleză, Comunicare în Limba Germană emise de Ministerul Educației și Ministerul Muncii
👉 Școala partener British Council
👉 Diplome conform Cadrului de Referință European Pentru Limbi Străine, recunoscute în Germania
👉 Centru de pregătire pentru testele TELC, Daf, ÖSD, Cambridge, IELTS, TOEFL
👉 Școală în curs de acreditare ÖSD, TELC, ALTA
👉 Examinator pentru școlile partenere din Germania LINGODA și Trenkwalder Learning
👉 Centru de practică și internship al Universității din Craiova
👉 parteneriat cu școlile postliceale sanitare Sfântul Ștefan, Charles Laugier și EduNet, cu liceul de transporturi căi ferate pentru proiecte de mobilitate Erasmus și cursuri de limba germană
👉 parteneriat cu Ford Motor Company Craiova SA și furnizorii pentru proiecte sociale și proiecte de instruire lingvistică și interpretariat

ECHIPA

TE INVITAM SA FACI CUNOSTINTA CU PROFESIONISTII NOSTRI

Alina Maria Zaharia

DR. ENGLEZĂ, GERMANĂ, CONSILIERE CARIERA, TRADUCERI


Doctor în filologie, expert în traductologie, limbaj specializat și metodica predării. Examinator pentru diferite școli și instituții din Germania. Traducător profesionist, expert verificator în domeniul tehnic. Domenii de competență: predarea limbii germane și a limbii engleze, germana pentru personalul medical, engleza economică, engleza juridică, traduceri autorizate și legalizate.

Nadina-Rozalia Kiss

MA GERMANĂ, ENGLEZĂ, TRADUCERI


Domenii de competență: predarea limbii germane, engleze și spaniole, aptitudini academice de cercetare, traducător, comunicare și interacțiune cu publicul, experiență în televiziune.

Darius Persu

MA GERMANĂ, TRADUCERI, FILOSOFIE


Absolvent de master al Universității din Viena, expert în filosofie și sociologie, profesor de filosofie. Domenii de competență: predarea limbii germane în mediul online și offline, traduceri în perechea de limbi germană/română.

Stefania Mihalcea

MA GERMANĂ, ENGLEZĂ


Profesor de limba germană și limba engleză cu experiență de predare atât în mediul online, cât și la clasă, bursier la Universitatea Ruhr Uni Bochum, Germania și Universitatea Innsbruck, Austria. Domenii de competență: predarea limbii germane și engleze în mediul online și offline, germana pentru personalul medical, examinator nivel și evaluator cunoștințe lingvistice.

Ionela Cimpoeru

BA GERMANĂ, ENGLEZĂ


Bursieră a Universității din München, experiență de predare în mediul online și la clasă. Domenii de competență: limba germană pentru adulți, examinator nivel și evaluator nivel cunoștințe lingvistice.

Radu Lolescu

DR. MARKETING, HR, CONSILIERE CARIERĂ


Doctor în economie, expert în management, marketing și resurse umane. Domenii de competență: consiliere profesională, orientare în carieră, informații legate de procedura de admitere la universitățile din Anglia, Germania, Austria și Elveția.